Pastöriserad hårdost

Vår goda hårdost görs av pastöriserad komjölk från våra egna gårdar.Det är en fet ost gjord på helmjölk som inte separeras utan allt mjölkfett finns kvar för att ge osten en mycket god smak.

Ostarna vaccumpackas och får sedan mogna långsamt i vår kylcontainer där vi vänder osten efter ett speciellt schema.  Efter ca 5 månaders lagring har nu ostarna blivit färdiga. Krämig, gräddig och fin att skiva.Perfekt till ostbrickan.

Vid försäljning vaxar vi ostarna röda till jul och blå resten av året. Vaxet ger osten en snygg och skyddande förpackning. Varje ost doppas 4 gånger i vaxet.

Osten säljs här i mejeriet samt i några gårdsbutiker.

Nu har vi god ost färdig lagrad, fin och blåvaxad.

Vi har även en extra långlagrad opastöriserad ost i bitar som är vaccumpackade.

 Hårdostar från Källsjö mejeri

Ingredienser

Pastöriserad mjölk, syrningskultur, salt, löpe

Finns i storlek ca 600 g