Ostkaka 

Vår fantastiska ostkaka har fått högsta betyg i tidningen Allt om Mat och vi oerhört stolta över vår ostkaka.

Vi har hela kedjan från jord till bord. Först har vi mjölkat våra kor hemma i ladugården, sen tillverkat ostkakan i mejeriet och sedan sålt den till dig som kund.

Det ska märkas att det är något speciellt med vår ostkaka. Vi har medvetet gjort ostkakan lite mer matig och lagt i lite mer av det goda jämfört med andra fabrikat. Ostkakan är ett hantverk som vi tillverkar i vårt lilla mejeri. Vi kramar ur vasslen från ostmassan förhand vilket gör att ostkakan får en grövre matigare konsistens. Mandeln hackar vi grovt utan att skålla den så ostkakan får en lite finare färg. Äggen knäcker vi för hand också ca 500 ägg per sats. Ostkakan gräddas ca 1 timme kyls sen snabbt och får en sista kontroll vid lockningen och fryses sen direkt för att bevara den fina smaken. Fryst ostkaka håller i 12 månader, i kylskåpet klarar den 15 dagar.

Ostkakan finns i 3 olika storlekar.
300g förpackningen ger 2-3 portioner, eller en lagom lunch för en person. 650g räcker för 4-6 portioner och 1900g förpackningen räcker till 15-20 portioner och är perfekt till kalas eller restauranger.

Bäst är att tina ostkakan i kylen över natten, värm sen ugnen till 125c grader och värm ostkakan i ca 30 min. Det går även att värma ostkakan i microvågsugn trots folieformen. Servera med tex sylt, färska bär och grädde eller en klick vaniljglass.

Ostkakan är fryst och innehåller inga konserveringsmedel eller stabiliseringsmedel.

 

Ingredienser

Mjölk, ägg, grädde, socker, vetemjöl, sötmandel, bittermandel,ostlöpe

Finns i förpackningar 
 300 g, 650 g och 1900 g