Om Källsjö Mejeri

För snart tio år sen började vi prata om att på egen hand förädla våra råvaror. Vi diskuterade vilka produkter som skulle vara lämpade att börja tillverka och valet föll till slut på en halländsk ostkaka. Vår ostkaka är ett småskaligt hantverk där mycket av produktionen görs för hand.

Efter att ha provsålt ostkakan och fått ett positivt mottagande tog vi steget att starta Källsjö Mejeri. Den nedlagda lanthandeln i Källsjö renoverades och under 2006 startade produktionen i nyrenoverade och fräscha lokaler. Efterhand har vi utökat vårt produkter med hårdost, kalvdans och nu även mjölk,grädde, a-fil och nu under 2019 grill/stekost, salladsost och Källsjö Burgare.

11 April 2020 blev sista dagen att processa och packa Källsjö mjölk. Nu avslutar vi det kapitlet på mejeriet och ser om vi kan ställa om till att enbart tillverka ost och ostkaka.

All mjölk i våra produkter kommer från våra egna gårdar Egnared.Större delen av övriga ingredienser kommer från andra lokala producenter. För oss är den lokala prägeln viktig. Vi tror på konceptet med ett lokalt mejeri där folk kan vara trygga i varifrån produkterna kommer.

Källsjö Mejeri är vårt sätt att på lång sikt kunna överleva som mjölkbönder
och fortsätta leverera goda mejeriprodukter till de halländska matborden.