15 år sedan vi startade Skogsmjölks ek för som utvecklades till Källsjö Mejeri AB

2020-04-01

Kära kunder

Med djup sorg i våra hjärtan och stor klump i magen, har vi kommit till vägsende med Källsjö Mejeri.

I 15 år har vi tillverkat ostkakor, ostar och packat mjölk, fil o grädde m.m.

Första åren sålde vi ostkakor till både Stockholm, Göteborg och Malmö.

De senaste årens minskade efterfrågan på lokalproducerade mejeriprodukter som mjölk,fil, yoghurt och grädde. Har gett oss en kraftigt försämrad lönsamhet.Vi har kämpat och vänt på varende sten och mjölkförpackning men utan någon vidare framgång. Tvingas vi nu sluta med att förpacka och sälja mjölk, fil o grädde.

Sista process och packdag blir på Påskafton och sista leverans ut till butiker sker på Påskdagen.

Vi försöker nu göra en omställning av produktionen till att enbart tillverka Blå Källsjö osten, grill/stekost och ostkaka. Även det blir en utmaning särskilt i dessa Corona virus tider. Då vi främst tänker sälja ostarna på marknader.

Källsjö Mejeri drivs av Bengt Erlandsson och Lennart Svenäng med familjer och har varit verksamma i 15 år. Vi tackar alla våra kunder som har handlat våra produkter och hoppas ni vill fortsätta att handla våra närproducerade delikatesser. Vi tackar även all personal som jobbat med oss genom åren, utan er hade det inte gått.

Självbetjäningen i mejeriet är öppen varjedag tom Påskafton. (ev hela helgen)

På långfredag har vi cafet öppet med servering av kaffe o ostkaka samt Källsjö Burgare. Kommer även att sälja en Påskkasse med ost o ostkaka.

För mer info : Lennart Svenäng 070-5407547, l.svenang@gmail.com

 


Tillbaka